Dröm stort

»Ju mer du tränar på att drömma dina drömmar, lyssna på ditt hjärtas sång, desto bättre blir du på att förklara dem för andra – och att se dem manifesteras i ditt liv.«

Nu vet ju inte jag varför du har valt att starta ett eget företag, eller funderar på det. men jag är ganska övertygad om att det är för att du har en dröm. En dröm om ett sätt att leva kanske, eller om att få arbeta med det du älskar. En dröm om att försörja dig på ett enklare sätt. Eller helt enkelt en dröm om att prova något nytt – att få in något annat i ditt liv.  

Ta en stund nu direkt och känn in hur din dröm mår. Dansar den in med glädje när du läser dessa rader? Känns den långt borta? Blir du stressad när du tänker på den? Låt några djupa andetag locka fram dina känslor och sitt med dem en liten stund.

Det behöver förstås inte vara EN dröm, utan det kan vara flera som flätas samman till en – eller ska flätas samman. Jag har tre drömmar som jag utan inbördes rangordning väver runt mig.

EKONOMISKT ÖVERFLÖD. Jag vill försörja mig med så mycket passiv inkomst som möjligt, så att jag har möjlighet att följa mitt flöde utan att ha för mycket tider inbokat. Att bo vackert nära naturen, kunna stötta barnen om de skulle behöva det, resa till de platser som kallar -och framför allt att kunna följa min kreativitet och mina idéer. Att ha ett ekonomiskt överflöd är en viktig dröm och ditt köp av den här kursen hjälper mig med den drömmen.  

VARA EN INSPIRATÖR. Jag vill också vara till service och dela med mig av den kunskap som jag under så lång tid samlat in. Att göra dessa kurser, skriva böcker om helande och utveckling, och på olika sätt undervisa – är mumma för min själ och jag både trivs, helas och utvecklas. I denna magiska tid behövs inspiration och kan jag bidra med något så är det oerhört viktigt för mig. Även där hjälper du min dröm av köpet av den här kursen.

SAMARBETEN. Jag älskar samarbeten. Majoriteten av mitt arbete är något jag gör själv, att därför på olika sätt samarbeta med andra är enormt betydelsefullt. Det kan vara allt från att driva denna utbildningsplattform med Sanne, till att arbeta med formgivare, fotografer, tillverkare, arrangörer, förlag och agenter… Att känna att jag ingår i sammanhang är en viktig dröm för mig. I köpet av den här kursen har du hjälpt mig med det, för här är flera människor inblandade i dess skapande. 

Nu är det din tur. Vilka är dina drömmar? Ta god tid på dig – det kanske till och med tar flera dagar att riktigt känna in vad det är du vill. Låt oavsett drömmarna en efter en komma fram och visa sig. Kanske har du innan sett det som EN dröm, då blir det roligt att dela upp dem. Som en fläta som man släpper ut. Eller så är det verkligen EN specifik dröm du vill skapa och uppleva. 

Skriv så mycket du kan om varje dröm. Varför du vill skapa den. Vad det kommer att innebära när du upplever den. Vilka känslor som drömmen väcker inom dig. Var också observant på om du upplever att du tvekar, tvivlar eller inte tror att det är möjligt. Det är helt okej, låt de känslorna också vara med. Vi kommer att arbeta med dem längre fram. 

DRÖM STORT

Utan våra drömmar kommer vi ingenstans. De är en av de viktigaste ingredienserna i din framgång. Kanske finns det människor som sagt till dig att du måste vara realistisk. Att du ska akta dig för att ha för stora drömmar för det kommer att leda till besvikelse. Kanske har du blivit varnad för att ta ut svängarna för mycket för det kan gå illa. Om så är fallet, ta en stund och fundera på vem som sagt detta till dig. Vilken är deras kontext? Var kommer deras åsikter och rädslor ifrån?

Om det är dina föräldrars röst du hör kanske de dels pratar utifrån en ur deras perspektiv uppriktig omsorg för dig, dels kanske med en förförståelse om världen som kommer från en helt annan uppväxt än din egen, där jantelag och klasskillnader styrt. Kommer rösten från banken eller andra vars ekonomiska stöd du velat ha – så utgår de i så fall i allra högsta grad från det gamla paradigmet, och är aldrig i en position att vägleda dig angående dina drömmar. För dem är inte pengar en energi som man kan lära sig att dansa med. 

Låt därför aldrig någon blanda sig i dina drömmar. De är ytterst personliga och bara du själv har med dem att göra. Rent praktiskt tar vi självklart hjälp av andra – men drömmarna hör hemma i ditt hjärta, och vilken sång som sjungs där kan faktiskt bara du höra.

Ju mer du tränar på att drömma dina drömmar, lyssna på ditt hjärtas sång, desto bättre blir du på att förklara dem för andra – och att se dem manifesteras in i ditt liv. Drömmarna är verkligen nyckeln. Så arbeta med dem. Lär känna dem, och lär framför allt lära känna dig själv utifrån hur du förhåller dig till dina egna drömmar.  

BLI VÄN MED DITT TVIVEL

När du sitter och dagdrömmer så arbetar du. Vi behöver underhålla våra drömmar och det ingår i din arbetsbeskrivning som företagare. Se därför till att du alltid har utrymme för att umgås med dina drömmar. Det kan vara de stora övergripande drömmarnas som är anledningen till att du startat ditt företag. Det kan också vara drömmar om ett projekt du håller på med, eller något som ska hända nästa vecka.  

Drömarbetet har egentligen bara en regel, och det är att om tvivlet smyger sig in – då är det dags att sluta. Då tackar du drömmen för att den velat umgås med dig, och släpper den så att dess energi inte behöva krocka med dina tvivel.

Tvivlet möter vi nämligen på ett annat sätt. Finns tvivlet där så finns det där och att det kommer fram och säger Hej! är något du ska vara tacksam för. Som du läste i förra inlägget ställer nedtryckta känslor till oerhört mycket mer skada än de som vi verkligen ser och känner. Så tacka tvivlet för att det visar sig. 

Ta då i stället en stund för att försöka identifiera vad tvivlet vill säga dig. Tycker du om att dra kort, är det ett utmärkt sätt att kommunicera med den del av dig som har det högre perspektivet. Sitt annars med känslan, eller ta en promenad med den, och fråga vad den står för. Vad vill den säga dig. Tvivel har alltid sina rötter någon annanstans.

Tvivel kan handla om:
SJÄLVVÄRDE. Att inte vara värd att få ha det liv som drömmen berättar finns för oss, får oss självklart att tvivla. Denna tanke är en dock ren illusion, för vi ÄR värdet. Den visdomen finns inom dig, strålande och klart. Problemet är att tvivel med dess olika aspekter tar större plats, och vi får lätt för oss att vad tvivlet säger är vad som är sant. Tvivlet blir då vad vi definierar livet utifrån.

SKAM är en av nycklarna till att lösa upp dörren till vårt naturliga värde. Inte själva skammen förstås, men att förstå varför du inte tycker att du har rätt till ditt drömliv. Skam handlar alltid om vem vi är, till skillnad från skuld som handlar om något vi gjort. Vi skapar inte skam själva utan den kommer ALLTID utifrån. Det är andra – personer eller samhälle – som skapat idén om att vi behöver skämmas för de vi är. För våra kroppar, vårt sätt att vara, för våra drömmar… 

SKULD. Olika former av skuldkänslor, inbillade eller sanna kan hindra dig. Det kan vara skuldkänslor som är kopplade till detta liv, till tidigare liv, eller till mänskligheten som helhet. Om du tror att du har gjort något, då har du inte rätt att få uppleva det du drömmer om. Du behöver straffas och förnekas. Det stämmer förstås inte, men har du de tankarna inom dig så har du. 

ÖVERTYGELSER. Det är fasta idéer om att du till exempel inte får lov att tjäna pengar, att det är fult att ha pengar, att du inte får lyckas, att det är farligt om du gör det, att det är ädelt att vara fattig, och så vidare. Du förstår ju hur mycket tvivel till dina drömmar dessa övertygelser kan skapa. Vi behöver hitta roten till dessa övertygelser och tillåta oss att släppa taget om dem.  

ILSKA. Nedtryckt och omedveten ilska kan skapa mycket tvivel. Då handlar det inte så mycket om tvivel på drömmen, utan på om du kommer att klara av den. Nedtryckt ilska gör oss nämligen ofta fattiga på energi, och det kan skicka signaler till drömmen att den nog är bra och möjlig, men kommer du att orka? Ilskan skapar övertygelser som sätter käppar i hjulet. 

Att lära känna oss själva och vad som stoppar oss från att drömma fram en ny värld är vad som är signifikant för oss alla. Det är helt enkelt den resan vi som mänsklighet är ute på, där vi lämnar rädslan bakom oss och lär oss att bejaka känslan av samhörighet. När du vet vad som pågår inom dig, kan du vända denna sårbarhet som tvivlet skapar till en styrka. En styrka som kommer att reflekteras i dina drömmar, och din förmåga att uppnå det du vill och önskar. Ett inre arbete som verkligen är värt att göra. 

VAR KOM DIN INSPIRATION IFRÅN?

Slutligen vill jag påminna om att den inspiration som gjorde att du startade ditt företag kom från Universum. Den kom som en gåva till dig, och självklart har den en inbyggd framgång i sig. Precis som allt levande har potential för blomstring, är din dröm förberedd för framgång. Oavsett vad du läser in i ordet Universum (mer om det i modul sex) vill du kanske fundera en stund på mitt påstående – att dina drömmar och din affärsidé har en inbyggd framgång i sig… Behöver du tvivla då, eller är din uppgift enbart att förstå hur du tar dig dit? 💜 

REFLEKTIONSFRÅGOR

1. Som jag beskrev ovan – lägg tid på att känna in dina drömmar. Bena upp dem, slå ihop dem, bena upp dem igen. Försök att komma fram till de mest övergripande drömmarna, som innehåller alla de små drömmarna.

 

2. Försök att identifiera vad som är ett behov och vad som är en övergripande dröm som du vill ska vara med och skapa ditt förtagande. Till exempel så har jag ett behov av – det vill säga jag skulle gärna vilja uppleva hur det känns – att skriva en bestseller. En bok som “alla” vill läsa. Över hela världen. Det är inte min dröm, men något jag skulle vilja uppleva. Skriver böcker gör jag ändå. Mitt behov av att uppleva denna känsla finns inbakat i de tre drömmar jag beskrev för dig här ovan. Det är inte en övergripande dröm för det helt enkelt inte är vad som driver mig. Men jag skulle vilja uppleva det. Förstår du skillnaden? Fundera på om du har något liknande behov, något du vill uppleva.

 

3. Vem har uttalat tvivel på din förmåga att skapa exakt det liv och företagande som du drömmer om? Gå hela vägen bak till din barndom, för en lärare kan ställa till mycket med vår syn på oss själva. Eller klasskamrater… Identifiera rösterna en efter en. Värdera dem inte, utan bara konstatera. Om du tycker om att lyssna på meditationer kan du när du har identifierat rösterna lyssna på min meditation EN KRAFTFULL VANDRING. Den finns på Spotify och Youtube. Det kan bli uppfriskande.

Du kan också göra en eldceremoni genom att på ett antal lappar skriva ner både vem som sagt saker som format dig på ett negativt sätt, och vad som sagts – vilka påståenden som du lever efter än i dag. Därefter eldar du upp lapparna en efter en, och tackar dem för att personerna och påståenden har hjälpt dig bli den du är idag. Den som har kraft nog att göra sig fri från det gamla. 

 

4. Slutligen, skriv ner de meningar som du brukar tänka när tvivlet kommer upp på scenen. Skriv också ner vilka känslor som brukar förknippas med dessa meningar. Var de sitter i kroppen och hur de känns. Värdera inte, utan bara ta det som en kärleksfull möjlighet att se dig själv med ögon fyllda av omsorg och förståelse. Vi kommer att arbeta vidare med dem längre fram. 💜 

»Vare sig du har ett aktiebolag eller ej så är dina drömmar ditt företags viktigaste styrelsemedlemmar.​«

0
    0
    Din varukorg
    Din Varukorg är tomTillbaka till Shopen