Utbildning till terapeutisk healer

Terapeutisk och energitransformerande healer är titeln på den form av helande jag arbetar med. Terapeutisk för att jag anser att insikterna är en oerhört viktig del av helandeprocessen. När vi förstår vad vi helat och vem vi har varit, är det mycket lättare att gå vidare in i något nytt. Energitransformerande för att vi i ett meditativt tillstånd på cellnivå förändrar det som varit. Där helar vi sår, ändrar övertygelser och tankebanor och vi öppnar ögonen för en mer själslig aspekt av oss själva. Båda delarna skapar en förutsättningar för klienten att verkligen kunna förändra sitt liv och se sig själv ur en större kontext än tidigare.

Om du vill lära dig att arbeta som jag får du i den här utbildningen lära dig metoder och tekniker som hjälper klienten att förstå och helas. Du kommer att på djupet undersöka och utveckla din medialitet och din förmåga att kanalisera – det vill säga att samarbeta med dina och dina klienters guider. Du får lära dig om för- och nackdelar med att arbeta som healer. Du får en fördjupad förståelse för hur kroppen via chakrasystemet, färger och symboler vägleder oss till helandet. Du får lära dig att ställa svåra frågor, att hantera klienters trauman och se och uppskatta de speglingar som dina klienter ger. Du kommer också att förändras, för oundvikligen kommer du tillsammans med gruppen lära känna dig själv på ett ännu djupare plan än förut. Låter det spännande?

»Helande handlar om att byta perspektiv«

DET HÄR ÄR DU…

Du är väl bekant med mitt arbete och du vet att det är vad du vill lära dig. Du har läst mina böcker; Revan i horisonten och Ditt Magiska Jag och du arbetar redan med min kortlek, Lee Seger Healingkort. Du har allra helst gått i healing hos mig, men i alla fall hört mig prata om helande och de processer vi som mänsklighet är inne i – i en workshop eller på en föreläsning. Detta är viktigt för jag vill att du med största möjliga säkerhet ska veta att denna utbildningen är vad du är ute efter. Det finns mängder med bra utbildningar till olika former av healers och ju säkrare du är på vad du vill lära dig, desto bättre blir det, både för dig och mig.

Du har arbetat med dig själv. Du kan med vänlighet hantera ditt ego när det dyker upp och du kan med kärlek och närvaro möta starka känslor när de vill komma fram. Du kan helt enkelt ta ansvar för dina egna processer.

Du ska vara beredd på att låta utbildning genomsyra ditt arbete under den tid den pågår. Även om träffarna bara är åtta är min intention att den ska vara levande även däremellan. Inte bara genom de uppgifter du får, utan som en närvaro inom dig.

Du är nyfiken. Du tycker om att arbeta på djupet, upptäcka nyanser och att vända och vrida på detaljer.

Du ska vilja arbeta med klienter. Du behöver inte göra det redan, men din intention ska vara att omsätta kunskapen i praktiskt arbete.

Du behöver vara beredd på att öppna dig för gruppen. Ni kommer att träna på varandra, vi spenderar mycket tid tillsammans och vi bor och lever nära inpå under de tillfällen vi ses.

Känner du att detta stämmer in på dig så vore det fantastiskt roligt om du vill vara med!

»Att helas är att vara detektiv i sitt eget liv,
att vara healer innebär att man tror att det är möjligt.«

MIN INTENTION MED UTBILDNINGEN

Under de femton åren jag arbetat som terapeutisk healer har det alltid varit viktigt för mig att klienten känner att det är han eller hon som äger sessionen och sin egen helandeprocess. Det stämmer att det är min tillit, erfarenhet och kunskap som sätter ramarna för sessionen – MEN det är klienten själv som gör helandet. Givetvis tillsammans med den kärleksfulla och djupt helande energin som vi får tillgång till när vi ber om den, men det är de facto klienten själv som har modet att möta, förändra och släppa taget. Det är klientens inre värld som styr, även om jag hjälper till där det behövs. Det ÄR klienten som helar sig själv.

Jag säger inte detta för att förringa mitt eget arbete, utan för att det är detta som framför allt är mitt arbete. Att hjälpa klienten se sin egen förmåga att hela och äga sitt liv. Därför är den terapeutiska delen av sessionen så viktig. Det är främst där jag kan visa andra vägar, ge nya perspektiv på gamla frågeställningar. Det är där modet växer för att sedan kunna möta det som behövs. Det är där klienten utvecklas. Den aktivt energitransformerande delen av sessionen är vad som sedan hjälper klienten att på djupet förändra livet efter sessionens slut, då även de känslomässiga blockeringarna löses upp och ersätts med nya mer positiva och stärkande bilder och minnen. Hela sessionen, även om det främst är i form av ett samtal, är alltid djupt helande.

På samma sätt ser jag på den här utbildningen. Jag vill under dessa femton månader dela med mig av mina erfarenheter, min tillit och min kunskap. Under utbildningen integrerar du det jag har att lära ut – och gör det till ditt! Även om du följer kursplanen och arbetar utifrån de uppgifter du fått, så är inte tanken att du ska bli en ny Lee. Tanken är att utbildningen ska förstärka det som är DU och allt det du redan är och kan. Självklart är utbildningen så gedigen att du kan börja arbeta med klienter efter avslutad kurs. 

Efter genomgången utbildning kommer du att få två diplom, ett som terapeutisk och energitransformerande healer och ett för Lee Seger Healingkort, vilken ger dig möjlighet att lära ut hur korten fungerar. Min intention är enbart att dela med mig av den kunskap jag har samlat på mig, så att den kan leva vidare i dig och ditt sätt att arbeta, därför kommer jag inte att skapa någon certifiering. 

MINA PEDAGOGISKA ERFARENHETER

Förutom att ha arbetat som aktiv terpautisk healer och vägledare i femton år har jag lång erfarenhet av pedagogiskt arbete. Mängder med workshops och kurser tillsammans med tre årskullar av en Healingskola, som jag drev med en kollega, ligger som grund. Utöver det arbetade jag under sju år på Malmö Universitet (då högskola) som programledare av ett program som tog in 100 studenter per termin. Jag undervisade även i marknadsföring och försäljning. Min passion är egentligen som störst när det gäller just att lära ut. Att lära själv, och att sedan skicka vidare. Du kan läsa mer om mig här.

Med mig denna gång har jag Sanne Soleil som är terapeutisk healer och vägledare. Sanne har själv gått utbildningen och kommer att vara delaktig i utbildningen på flera olika sätt, både vad gäller administration och support, och i de olika lektionspassen. Känner du att du vill prata med Sanne innan för att få veta lite mer om utbildningen ur ett deltagares perspektiv, så välkomnar hon dina frågor.

TANKAR FRÅN PÅGÅENDE UTBILDNING

I skrivande stund (september 2020) så har vi kommit till hälften av det pågående och första utbildningsåret. Jag har själv makalöst roligt, och allt är som jag tänkte mig att det skulle vara – gånger tusen!!! Att få lov att dela med mig av mina erfarenheter till en grupp fullständigt magiska kvinnor är inget annat än en gudomlig gåva av livet. Jag är så tacksam, och eftersom flera redan frågat efter nästa kursstart var beslutet enkelt. Är det fler som vill, så vill definitivt jag. Här nedan kan du läsa om hur några av deltagarna upplever utbildningen, so far. ❤️

Tankar om utbildningen så här mitt i... Läs här
Jag har nu kommit halvvägs i utbildningen till Terapeutisk och Energitransformerande Healer och jag är så tacksam och lycklig över att jag vågade tacka ja till detta äventyr! Jag har utvecklats som människa och känner ett nytt, nästan ovant, lugn över vem jag är och vad jag vill göra.
 
Jag bara älskar helgerna på Ängshyddan! Det är så spännande att få ta del av Lees kunskaper och eftersom hon också är vansinnigt roligt så blir det många skratt kan jag lova! Naturen, stranden och Ängshyddan fyller alla sinnen och jag har haft så magiska stunder vid havet tidigt på morgonen.
 
Om du funderar på att gå utbildningen så sluta tveka och anmäl dig direkt! Du kommer få en gedigen utbildning, massa nya insikter om dig själv, nya vänner och minnen för livet!”
Lotta Herslöf
Företagssköterska
 

Jag träffade på Lees kortlek redan 2016 när den kom ut och fastnade direkt för hennes sätt att arbeta kring healing och vägledning. Efter att ha gått alla hennes kurser på fb började jag så smått vägleda själv. Från våren 2018 har jag haft förmånen att ha Lee som andlig coach och handledare för mig i min healingpraktik, så när denna utbildning kom på tal var jag bland de första att anmäla mig.

Vilken resa jag har påbörjat! Halvvägs in i utbildningen kan jag bara säga WOW. Mina kunskaper kring korten och helandet har fördjupats och jag själv har startat en personlig utveckling jag bara kunnat drömma om.

Miljön vi är i är underbar och helande i sig och Lee som lärare är varm, generös, skicklig och besitter en kunskap som är magisk. Sen är hon rolig också och bjuder på sig själv mellan allvaret.

Gruppkänslan som vi skapat är också så fin och känslan av systerskap kom redan efter första gången. Tänk att få dela detta med likasinnade och att göra detta tillsammans. Det ger en styrka och trygghet vi har stor glädje av när vi sen går ut som Terapeutiska och Energitransformerande Healers i vår -21.

Sen vill jag också stolt berätta att jag kommer att vara delaktig i kommande utbildning som startar i april -21 genom att vara lite allt i allo, laga den fantastiska (hoppas jag) maten och finnas som stöd och coach när det behövs.

Känns något av detta det minsta lockande och spännande så sök du med! Det kommer att bli en milstolpe i ditt liv.

Varm kram Sanne Soleil,
Terapeutisk Healer

Jag är så tacksam för att Lees och mina vägar korsades för några år sedan. Lee är en helt fantastisk healer och min helandeprocess med hennes kunskaper har varit på en helt annan nivå än jag upplevt tidigare. Det har hjälpt mig att läka och hela och göra den förändring i mitt liv som jag behövde göra.

Det har också inspirerat mig till att själv vilja hjälpa på samma sätt genom att gå Lees utbildning till Terapeutisk och Energitransformerande Healer. Helt magiska helger fyllda med så mycket kunskap, helande, skratt, gråt, komma i kontakt med känslor på alla nivåer och lager och ett så fint systerskap i en helt fantastisk miljö.
Är så tacksam att jag får vara en del av detta.”
Carola Hammarberg

Jag har nu gått halvvägs in i utbildningen som terapeutisk healer med Lee Seger och 11 andra fantastiska magiska kvinnor.Jag säger bara Wow till all den inspiration, kärlek, kunskap, glädje och trygghet som Lee förmedlar till oss.

Jag har själv gått hos henne som klient. Hon har hjälpt mig på ett magiskt makalöst  sätt att hitta in till min kärna. Äntligen upplever jag mig värdefull, viktig och självklar på denna jord. Jag är stolt över mig själv .

Nu vill jag ta del av hennes kunskap och sprida den vidare genom att vägleda klienter på ett ödmjukt, förtroendefullt,  tydligt och kärleksfullt sätt. Där vilsna själar får hjälp med insikterna genom det helande samtalet.

Jag är en mycket nöjd elev. Jag har ett spännande lärorikt halvår kvar. I mars 2021 är jag utbildad till en Terapeutisk och Energitransformerande Healer precis som vår fantastiska ledstjärna Lee Seger❤️.

Tacksam för att jag valde denna utbildning som ger mig så mycket insikter klokskap och glädje med Lee och gruppen.

Jag vill också tacka vår magiska utbildningsplats, Ängshyddans B&B.
Tack Carina och Janne för att jag får ta del av ert lugna paradis.”

Wow 🤩 .
Eva Anto

 
Vilken utveckling, magi, samhörighet, kärlek och känsla av att hitta hem. För mig är kursen till Terapeutisk energitransformerande healer helt rätt! Första gången jag hade en session med Lee sa jag till henne att ”wow, jag vill göra det du gör!”. Och det vill jag fortfarande och börjar se att detta är möjligt så småningom!
 
Halvvägs in i kursen har jag fått en ökad förståelse för mig själv, en tryggare botten, medvetenhet om intuitionens vikt i arbetet med klienter, en djup förståelse för healingkortleken, fantastiska insikter kring hur min intuition arbetar, ett underbart systerskap, ökad tillit och så mycket mer.
 

Jag känner mig helt rätt och är otroligt tacksam över att få dela detta med de andra deltagarna i gruppen och att vi får möjlighet att ha en av de allra bästa lärare det går att tänka sig. Hela min kropp skicker ”jaaa!” inför varje kurstillfälle och älskar att vara i den underbara miljö Lee skapat tillsammans med ägarna av Ängshyddan! Tack Lee för att du gör detta möjligt och för att du är den magiska kvinnan!

Mia Axelsson

 
 
 
För ett par år sedan hade jag min första session via telefon med Lee. Det var ett härligt möte, rakt kärleksfullt och omvälvande. Hennes sätt att jobba med gamla mönster och känslor som fastnat var så häftigt. Det som tidigare känts som stoppklossar i mig vändes på och istället visade sig möjligheter. Jag skulle kunna säga det som att kringelikrokar rätats ut förenklats och jag känner idag mitt värde och min plats i livet ❤️❤️
 
Så självklart ville jag lära mig så mycket jag kan från denna fantastiska lärare Lee … och utbildningen gemenskapen platsen … ja allt är så mitt i prick ”som ett spännande äventyr”.
När möjligheten att gå utbildningen kom i min väg …. kände jag pirr i kroppen.. jag lydde känslan .. är halvvägs nu .. och känner ett lugn en trygghet i att fortsätta följa med på resan 🙏”
Massor av kärlek
Gabriella Erenger
 
 

Att sätta orden på denna utbildning är svårt. Magiskt kan nästan kännas förenklat.. Känner min expansion hur min läkning sker och att få börja praktisera med att ha få ha session med andra så tar jag mig till en ny nivå, en förståelse för korten växer och jag får så mycket vägledning

Lee som bär på otroliga gåvor och delar med sig av sig själv gör denna utbildning magisk tillsammans med alla fina medsystrar. Känner du minsta dragning att gå. Så anmäl dig direkt.
En livsresa du inte vill vara utan!”
Kram
Lotta

 
Tänk att jag fått möjlighet att gå på upptäcktsfärd i mitt eget liv då jag började utbildningen.

Det är så fantastiskt att få vara en av deltagarna i Healerutbildningen, där Lee visar på sin breda kunskap och erfarenhet blandat  med humor och glädje under utbildningsdagarna.

Med en djupare insikt och kunskap vill jag medverka till att öka andras hälsa och mående som Terapeutisk och Energitransfomerande Healer framöver.”

 
Lotte Hansson 
 
Efter många, många år inom personlig utveckling på olika sätt har så livet burit mig till Lees utbildning till Terapeutisk Healer. Och precis som med allt annat visar det sig att livet ”gjorde helt rätt” som placerade mig här! En miljö som ger mig en fantastisk möjlighet att utvecklas och låta ytterligare lager i min personliga utveckling få ”falla på plats”.
 
Precis som att all typ personlig utveckling aldrig är förutsägbar och ensidig, så gäller precis detsamma för kursen. Miljön och sammanhanget tillsammans med det Lee lär ut gör att det finns så många lager av medvetenhet att ta till sig. För mig har det skapat fördjupning i mig själv på ett sätt jag aldrig hade kunnat förutspå, men som jag nu förstår är precis vad jag behövde! Och som också är en absolut nödvändig grund för mig att stå på när jag förhoppningsvis kommer ha glädjen att vara en del i att sprida ljuset vidare ut i världen!
 
Det blev helt enkelt rätt! Med andra ord! Finns det bara en uns av en liten röst inombords som viskar ett JA så lita på den! Du är på helt rätt väg!”❤️
Mycket värme!
Åsa🙏🏻
 
 
 
Jag kom i kontakt med Lee Seger i maj 2019 då jag fick hennes kortlek i present. Jag älskade kortleken och Lees texter från första stund och de pratade verkligen till mitt hjärta och själ. Jag kände att jag ville ha mer av Lees värld så jag beställde hennes bok ”Ditt magiska jag” och jag började även ta healingsessioner av henne via telefon. Jag kände mig så i synk med det hon vill förmedla och det kändes viktigt att dela hennes kunskap vidare till fler. Så jag blev återförsäljare till hennes kortlekar och vi anordnade även en fullsatt workshop tillsammans under Januari månad 2020 i Göteborg.
 
När jag sen fick nys om att Lee skulle hålla utbildning i hennes lära fanns det ingen tvekan. Att gå utbildning till Terapeutisk Healer för Lee Seger på vackra Ängshyddan där Janne och Carina pysslar om oss så kärleksfullt känns som att komma hem och vara ute på äventyr på en och samma gång. Och jag älskar den kombinationen! 
 
Vi känner oss trygga och hemma med varandra samtidigt som vi tillåts att utmanas att utvecklas och blomma ut i vår fulla potential genom att lösa upp blockeringar på djupet, så att vi kan hjälpa våra kommande klienter att känna sig fria att göra detsamma. 
 
Tack för dig Lee, du är verkligen magisk” ❤️
Jenny Sandros
Egenföretagare sandrosfeelgood.se
 

»Alla kan hela och allt kan helas«

UR INNEHÅLLET

Chakrasystemet som vägledning till helande.

Kroppen som vägledare i klientarbetet. Den egna så väl som klientens.

Lee Seger Healingkort som vägledning i klientarbetet.

Samtalsmetodik. Hur man pratar om sexuella övergrepp, misshandel och andra trauman. Hur man öppnar upp ett samtal. Hur man ger sessioner över telefon.

Rösten och lyssnandet som verktyg.

Metoder och tekniker för helande

Kanalisering och medialitet. Träning av den egna medialiteten och samarbetet med healingguider.

Energikroppen. Förståelse och träning av att känna in olika energikroppar och att hela med händer och med hjälp av intuition.

Starka känslor. Förståelse för, och igenkänning av de starkaste av våra känslor.

Makt och integritet. Hur man hämtar hem och bygger kraft.

Medvetandetillstånd. Tillstånd där klienten har som lättast att möta det som behövs helas. 

Tidigare Liv. Hur de kan påverka och hur de kan helas.

Motstånd. Hur man möter ego och motstånd i klientarbetet.

Den egna utvecklingen. För- och nackdelar med att vara healer. Om det egna helandet.

Drömtolkning. Förståelse för de nycklar som klienters drömmar bär.

Intelligens och självvärde. Hur man stärker och lyfter det som klienten eventuellt ser som omöjligt.

Gränssättande. Skyddandet av den egna energin och att ha kontroll över sessionen. 

Spirituell utveckling. Förklaringsmodeller kring helande och utveckling.

Patriarkatets påverkan. Effekter av ett långsiktigt förtryckande av den feminina energin, så väl som av kvinnor. Kunskap som behövs både för att förstå den egna rollen och klienters övertygelser.

Etik. Vad man får säga och var gränserna går i förhållande till patientsäkerhetslagen.

Marknadsföring. Att ta betalt och att vara företagare. 

Upplägget

Vi träffas åtta gånger under loppet av 15 månader, med kursstart november 2021. Det är mycket viktigt att du kontrollerar att alla datum passar dig. Dels för att utbildning behöver din närvaro vid varje gång och dels för att det inte kommer att komma något ytterligare tillfälle att ta del av det som gås igenom. Diplom delas enbart ut om du varit närvarande vid samtliga tillfällen.

DATUM: Aktuella datum kommer inom kort. 

Det är ett internat med fullpension och maten är vegans/vegetarisk. Jag hyr hela gården så det finns ingen möjlighet att räkna ner priset om du bor någon annanstans. Dessutom tror jag att den samhörighet som uppstår av att kampera ihop inte är något du vill missa?

Vi startar klockan 15.00 på fredagen och håller på så länge vi känner för det. Även lördagen kan bli sen och vi avslutar på söndagen klockan 15.00. Ängshyddan öppnar för oss från tolv på fredagen ifall du vill komma lite tidigare. Vi fikar tillsammans när vi kör igång så det är bra om du har ätit lunch innan. Naturen runt omkring är fantastisk och det kommer att finnas flera tillfällen till egen reflektion. Kommer du långt ifrån har Ängshyddan ett fint erbjudande om du vill komma redan på torsdagen. 

Mellan våra träffar får du uppgifter att träna på och /eller fundera över.  Även om du ännu inte börjat arbeta med klienter, är det bra om du har några vänner och bekanta som du kan öva på.

Du kommer också att få en inloggning till en sida där du hittar övningar och meditationer. Mellan våra träffar kan du kommunicerade med resten av gruppen i vår privata FB-grupp. 

Det pedagogiska upplägget för utbildningen kommer att vara väldigt organiskt och följa gruppens sammansättning och frågeställningar. Innehållet kommer att vara utspritt på samtliga träffar, varje träff har på så vis inte något speciellt fokus utan snarare ett flöde där teori och övningar blandas med egentid och reflektion.

Ängshyddan

Vi kommer att vara på det fantastiskt fina Bed & Breakfast Ängshyddan som ligger strax utanför Åhus i Skåne. I makalöst vacker natur med bara några minuters promenad till havet och en tre mil lång sandstrand. Här kommer vårt internat att blomstra! Tänk så fint att få möta årets alla nyanser på denna vackra plats.

Ängshyddan drivs av Carina Ståhl, som är konstnär och vars vackra bilder vi kommer att se mycket av, och av Janne Nilsson som är kraniosakral- och ArtNeuroterapeut. Frukost står våra värdar för och lunch och middag lagar Sanne Soleil åt oss. Maten blir till allra största del vegansk och självklart tar vi hänsyn till alla former av allergier och preferenser. 

Rummen är alla olika och alla delar rum. Ett av rummen har dubbelsäng i form av en stor kingsizebädd. Har du inget problem med att sova i samma säng får du gärna uppge detta på anmälan. I de flesta rum och stugorna sover tre personer.

Kommer du med tåg, så åker du till Kristianstad och därifrån går det buss direkt till Ängshyddan. Många delar en taxi. Du kommer att få närmare information vid anmälan. Här nedan ser du lite bilder från Ängshyddan, tagna av ägarna.

Anmälan

Du anmäler ditt intresse genom att skicka ett mail till mig där du kortfattat förklarar varför du vill vara med på detta fantastiska äventyr. Vi bokar sedan in ett samtal där jag berättar lite mer om utbildningen och du kan ställa de frågor du behöver. Platserna är begränsade och min tanke är att det ska bli en grupp som passar fint ihop, därför vill jag gärna prata lite med var och en innan, för att på så vis skapa de bästa förutsättningarna för alla.

Utbildningen kostar inklusive mat och boende 41,400 kronor (inklusive moms). Anmälningsavgift är 1400 kronor. Swisha till 123-38 13 441 och skriv Åhus som meddelande. Du kan betala utbildningen per månad, över 15 månader. Du kan få faktura på hela beloppet eller uppdelat hur det passar. Skriv i mailet hur du vill betala de resterande 39, 500 kronorna.

Förbehåll. Det krävs 16 deltagare för att utbildningen ska bli av. Om vi av någon anledning inte skulle nå upp till detta antal får du självklart tillbaka din anmälningsavgift.

Känner du att detta vibrerar i dig, och att hjärtat säger att det är rätt väg för dig – då är du makalöst välkommen med. ❤️

0
    0
    Din varukorg
    Din Varukorg är tomTillbaka till Shopen