Månen i ditt horoskop

»Månen i ett horoskop ger en underbar spegling av vårt känsloliv.«

MÅNEN I HOROSKOPET

Månen är en viktig aspekt när man vill förstås sitt horoskop, precis som solen och ascendenten är. Placering i horoskopet speglar vårt känsloliv – vårt undermedvetna och våra inre barns reaktioner på den yttre världen.

Månen är ju, som du vet efter att ha läst den här kursen, en feminin varelse och hon bär även i ett horoskop den feminina energins typiska uttryck som ömhet, omsorg och empati. Precis som hon också lockar oss att undersöka vad som finns under ytan, i skuggorna. Månen i ett horoskop ger en underbar spegling av vårt känsloliv.

Nu är inte jag någon astrolog utan dessa kommande rader är snarare en kärleksfull hälsning från Syster Måne till dig, via det stjärntecken du har månen i. Hon vill visa hur du kan helas och utvecklas.

Vet du inte i vilket stjärntecken du har månen kan du enkelt få en astrokarta gjord exempelvis via länken här nedan. Du behöver veta hur dags du är född och i vilken stad. https://www.astro.com/

SYSTER MÅNES BUDSKAP TILL DIG

OBS! Läs det stjärntecken som du har månen i – inte solen som är ditt huvudtecken.

Månen i Väduren. Kära MånVädur, tänk så många tjänster du har utfört, så många lösningar du har funnit. Dina vänner har mer än en gång haft glädje av din tjänstvillighet och ditt lösningsfokuserade sinne. Jag vet att du gör allt detta med lätt hjärta, och att det passar din rastlöshet. Utan att förändra dessa härliga kvalitéer, vill jag hjälpa dig att trots det stanna upp för att undersöka vad som ligger under dina snabba beslut och din förmåga att skaka av dig saker. Jag vill locka dig att använda ditt mod till att titta närmare på den skatt som ligger i ditt eget känsloliv. De känslor som du bara når i stillhet. På en plats där du möjligtvis kan känna ett stråk av ensamhet, men minns då, kära MånVädur, att jag är också där. Precis bredvid dig.

 

Månen i Oxen. Kära MånOxe, jag uppskattar så din förmåga att ta din tid. Långsamheten och undersökandet skapar inte bara trygghet inom dig utan bygger också det fundament som är så viktigt för dig. Trygghet och känslan av överflöd är den bas du behöver, och så ska det vara. Det jag vill påminna dig om, kära MånOxe, är att det i sig inte är någon motsats till att redan nu njuta av allt det vackra som du så lätt ser runt omkring dig. Lossa lite på känslan av att behöva göra färdigt först, för att redan nu njuta av den ljuvliga dans som livet erbjuder dig. Överflödet är ditt och allt behöver inte vara perfekt innan du omfamnar det som livet så gärna vill erbjuda dig.

 

Månen i Tvillingarna. Kära MånTvilling, du är i sanningen ett socialt geni. Snabbt drar du genom livet utan allt för många känslodjup. Din energi är förstås medryckande, men jag vill ändå mjukt viska till dig att det finns ännu mer energi tillgängligt om du för en kort stund stannar upp och undersöker varför du springer så fort. Med lite tålamod kommer du att finna en helt annan nivå av tacksamhet och glädje. Den inre konflikt som gör att det kryper i benen på dig om du står stilla för länge, kommer att rinna av dig och en ny form av stolthet kan komma att pulsera genom dig. Så, kära MånTvilling, vad säger du om det? Vore det inte spännande att undersöka?

 

Månen i Kräftan. Kära MånKräfta, jag är ju din styrande planet så du är välbekant med mina energier. Du är känslig, empatisk och väldigt intuitiv. Dessa kvalitéer gör att du alltför ofta bär även andras känslor, att du helt enkelt känner mer än vad som är ditt. Din utmaning, som jag alltid försöker visa dig – är att stanna upp en stund innan du springer i väg in i en känsla. Fundera på vems känslan är, och om du verkligen har ett ansvar för den andras upplevelser och behov. När du, kära MånKräfta, står i din egen kraft blir din empati och intuition magisk och precis vad världen behöver.

 

Månen i Lejonet. Kära MånLejon, jag älskar verkligen din varma härliga energi som omfamnar de du har omkring dig. Kärlek gör dig trygg, och du är bra på att skapa den. Om du vill känna dig ännu tryggare kan du prova att ta ett steg tillbaka och låta även andra i din älskade storfamilj få möjlighet att skapa den där ljuvliga känslan av gemenskap. Ett sådant steg skulle komma med två gåvor. Du får träna dig på att sväva i ovisshet, för att landa i att du är lika trygg och älskad ändå. Du ger också någon annan möjlighet att växa utan att du är med och påverkar. Närhelst du skulle tycka att det vore intressant att prova, kära MånLejon, finns jag mjukt påhejande vid din sida.

Månen i Jungfrun. Kära MånJungfru, åh som jag önskar att jag fick bjuda upp dig till en dans mellan stjärnor och galaxer. Din noggrannhet, din förmåga att se detaljerna, i kombination med att du allra helst håller dina känslor för dig själv – gör att jag så gärna vill att du ska få in mer spontanitet och glädje i livet. Lika viktigt, och i många situationer till och med nödvändigt, som detaljkunskap är, lika befriande är det att tillåta sig ett större perspektiv. Där penseldragen är mer svepande, och där det är lätt att visa världen – och stjärnorna – vem du innerst inne är. När helst du vill dansa, kära MånJungfru, finns jag här och håller dig trygg.

 

Månen i Vågen. Kära MånVåg, din fantastiska förmåga att skapa balans är oslagbar. Rent, mjukt och utan alltför mycket som sticker ut är det lätt att känna sig harmonisk. Där sjunker pulsen och det är lätt att andas. Men som du vet, så är livet ibland också kaos och vildsinthet. Min gåva till dig, kära MånVåg, är därför att närhelst du vill träna på att stå stadigt även när det i dina ögon inte längre finns någon balans – då finns jag där och håller dig trygg. Med djupa andetag och en påminnelse om att allting har en rytm. Kaos ersätts alltid av balans, precis som balans alltid ersätts av kaos. Med mig kan du se din sårbarhet förvandas till styrka.

 

Månen i Skorpionen. Kära MånSkorpion, ett mer intensivt och passionerat känsloliv än ditt är svårt att finna. Din djupdykning in i din partners känslor kan vara som en ständig svartmåne – du vill se det du inte kan se. Det krävs mod att lita på att ljuset finns där, även när du tillfälligtvis inte längre ser det. Jag vill därför kärleksfullt påminna dig om att du kan spegla dig i allt som är jag, och tillåta dig att vila även i fullmånens sken. Där syns kärleken klart och tydligt. Min gåva till dig, kära MånSkorpion, blir därför tilliten till att ljuset alltid bor i ditt hjärta och förmågan att låta tacksamheten ta dig lång bort från din rädsla över att inte kunna kontrollera kärleken. Vore inte det skönt?

 

Månen i Skytten. Kära MånSkytt, jag vet att dina känslor snarare brinner för förändring och rörelse, än för att undersöka och hela de sår livet eventuellt har gett dig. Det är helt enkelt roligare att vara kreativ, och att både bokstavligen och bildligt – vara på resande fot, än att stanna upp och undersöka de egna djupen. Min gåva till dig är därför svartmånen, när jag inte syns. Under dessa få dagar kan du varje månad stanna upp och undersöka ditt inre. Du kan låta helandet ske genom din närvaro. När du åter får en signal från mig, när du ser min skära på himlavalvet, vet du att du återigen kan sätta fart. För världen behöver din rörelse, men du kära MånSkytt, du behöver min svartmåne. Gör du denna förändring – att stanna upp två till tre dagar i månaden – kommer du att finna ditt livs äventyr. Något som borde passa dig!

 

Månen i Stenbocken. Kära MånStenbock, jag vet hur viktigt det är för dig att ha dina rutiner och att känna att du har kontroll över ditt känsloliv. Jag vet också hur oerhört lojal och trofast du är i dina relationer, och att det är det stabila och trygga som gör att du öppnar hjärtat på riktigt. Därför gör du såklart helt rätt i att vara målinriktad och arbeta för det som ger ett bra fundament att stå på, och att växa i. Så mycket är sant, min kära MånStenbock, men det är inte hela sanningen om ditt känsloliv. Du är en del av världen, och världen vill ha dig där. Min gåva till dig är därför min rytm. Med dess hjälp lär du dig när du behöver vara i en trygg lite mindre värld, och när du kan ta för dig av världen och dela med dig av dig själv. Är det fullmånen som hjälper dig att stråla och vara social, och nymånen som håller om dig och skapar lugn och ro? Eller är det kanske tvärtom. Ta reda på vilket och bejaka dina behov, då får du med allt och hela ditt liv blir tryggt.

 

Månen i Vattumannen. Kära MånVattuman, du tycker om att använda ditt intellekt när det kommer till känslor. Det är en lysande egenskap för det gör att du alltid vänder och vrider på det du ser eller upplever. Det spelar dig ingen roll om jag är full, ny eller svart. Du söker alltid förståelse och nya insikter. Ibland distanserar det dig dock från hjärtat mer än vad som egentligen behövs, och det skulle jag vilja råda bot på. Du älskar dina vänner, och är en underbar vän, men du är också i behov av lite eget svängrum. I det svängrummet skulle du kunna tillåta dig att bara känna, utan att analysera eller värdera. Med så mycket klarsyn som du har, kära MånVattuman, kommer oftast lika mycket sorg. Låt den komma upp så att dina tårar kan hela, inte bara din sorg, utan också världens. Varje tår som faller, tar jag emot.

 

Månen i fiskarna. Kära MånFisk, din underbara intuition som gör dig både inkännande och medkännande – glimrar och glittrar och lyfter kreativiteten till oanade höjder. Du tar dig an livet som det är och simmar hellre undan än tar en konflikt. Vilket kan vara bra eftersom du sällan drivs av ditt ego, men ibland kära MånFisk, kan en konflikt bära med sig ett djupt och vackert helande. Min gåva till dig är därför fullmånens sken där du tydligt kan se vad som är vad. I det klara ljuset kan du ta hand om dina inre barn som behöver mer än kreativitet, och du kan också be mina månstrålar om hjälp om känslorna blir för påträngande. Jag finns där och påminner dig om att allt har en rytm, så även starka känslor. Se känslorna för vad de är, och släpp dem sedan. Det kommer i förlängningen bli lättare än att undvika dem.

0
    0
    Din varukorg
    Din Varukorg är tomTillbaka till Shopen