Innanför eller utanför cirkeln?

»Känn vad du känner, men tänk inte det du tänker.«

I förra inlägget nämnde jag idén om att drömmarna inte ska ta sig till dig, utan att det är du som ska ta dig till dem. Detta ska vi nu gå djupare in i, och det jag kommer att beskriva är faktiskt den absoluta nyckeln till att lyckas med det. Jag kan helt enkelt inte beskriva det på något annat sätt. Den mängd framgångsrika klienter som jag väglett in i detta tänk talar dessutom sitt tydliga språk, både vad gäller företagare och privat. Spännande va!

Det är egentligen inga konstigheter, och inget du inte har hört förut, men genom att aktivt applicera det på allt du gör kommer förändringen att komma fortare än vad du kan tänka dig. Det låter som om jag säljer en mirakelmedicin på en marknad 😂, men jag står vid mina ord!

DENSITET OCH DIMENSIONER

Först vill jag förklara skillnaden mellan densitet och dimension, för det är begrepp som vi behöver röra oss bland i den här framgångsnyckeln. Du har säkert hört mycket om både tredje och femte dimensionen och kanske om densitet och frekvenser också. Fjärde dimensionen hoppar många över har jag märkt. Oavsett så tar vi oss i den här framgångsnycklen an alltihop. 

Dimension är hur vi förhåller oss till livet. Densitet är hur pass energimässigt täta våra kroppar är, och därmed hur mycket vi kan omfatta och hur vi kan välja att leva.

Vi människor har ju länge levt med en tredje densitet, i en tredje dimension. Det har inneburit en kraftig separation från vår verkliga potential, och från vårt ursprung. Resultatet av det är vi alltför bekanta med. Rädsla, tvivel, skam, yttre makt, förlöjligande av den feminina energin – med vars hjälp vi vänder oss inåt och tar oss förbi den här illusionen – våld, krig, miljöförstörelse… ja du vet ju själv. 

Den tredje dimensionen, 3D, innebär alltså att vi blint tror på allt som utspelar sig, och samtidigt tvivlar vi på vår egen förmåga och potential.

Att våra kroppar har en tredje densitet gör att det är svårt att ta in annan information än den som tredje dimensionen presenterar. Det är med andra ord en situation som har varit svår att ta sig ur.

Trots att det i världen just nu utspelar sig mer mörker och mer kaos än vad man kanske tror skulle vara möjligt – har vi faktiskt som kollektiv öppnat upp för den fjärde densiteten. Det har delvis skett för att tillräckligt många har börjat se förbi idén om att vi är maktlösa och i stället vänt sig inåt för att helas och utvecklas. Varje gång vi helar något inom oss blir densiteten lösare i kroppen och mer information – andra idéer om vad livet innebär – kan komma in. Inte bara till oss själva, utan till hela mänskligheten. Jag älskar det faktumet, att det jag helar inom mig hjälper andra, och tvärtom. 

Det finns alltså nu en högre frekvens att tillgå på jorden som våra kroppar är fullt kapabla att omfamna. En högre frekvens som den som vill kan koppla upp sig mot, och träna sig att leva med. Med den högre frekvensen kommer ett högre medvetande och med det en ny form av integritet, som hjälper oss att hålla kvar vårt fokus där vi vill vara.  

»Vad gäller mörkret som utspelar sig, du vet vad man säger – det är alltid som mörkast innan det dagas. «

TREDJE ELLER FJÄRDE VÅNINGEN

De drömmar du drömt om ditt företag existerar i en frekvens som matchar den fjärde densiteten. Åtminstone om du har tagit i ordentligt och verkligen lyssnat på vad ditt hjärta har velat säga om saken. För att förklara det ytterligare ser du på bilden ovan att drömmarna ligger på fjärde våningen. Där stormtrivs trivs de. Om du befinner dig på tredje våningen så kommer du inte i kontakt med dem, eller hur? Om du däremot är på fjärde våningen är de en verklighet för dig. 

Vad är då skillnad mellan de olika våningarna?

På TREDJE VÅNINGEN härskar rädslan. Rädslan för förändring, rädslan för att lyckas, rädslan för att vara synlig och för att ta plats, rädslan för att misslyckas. Här finns förstås också tvivlet som säger att det aldrig kommer att gå, och avundsjukan som håller oss tillbaka. Övertygelser om vad som är möjligt, och starka känslor som skam och skuld bor också här.

De absolut starkaste hyresgästerna på den här våningen är kontroll och värdering. Kontrollen är förstås kopplad till rädslan, men värderingar har sitt alldeles eget spel. Det är de som hela tiden jämför det ena med det andra. Som säger att något är bra eller dåligt, fullt eller snyggt, lyckat eller misslyckat… Värderingarna är oerhört högröstade, på den här våningen är det därför dessa jämförelser som sätter tonen. 

På FJÄRDE VÅNINGEN där öppnar vi oss för ett annat förhållningssätt till livet. Vi vet att det finns mer än vad som sägs på tredje våningen. Vi vågar vila i tillit. Vi undersöker energin. Vi tar emot och följer vår vägledning. Vi äger våra känslor och vårt beteende, vilket innebär att vi inte projicerar ut det. Vi vet att den yttre världen speglar vårt inre känsloliv och vårt sätt att se på livet. Vi tillåter oss att helas och att utvecklas. 

Ser du skillnaden? 

Mirakelmedicinen jag pratade om i början är alltså att hålla koll på var vi befinner oss. Omfamna oss själv när vi landar på tredje våningen, för det är minsann inte lätt att flytta därifrån fullt ut. (Hade det varit lätt hade vi ju gjort det för länge sedan.) När tillfälle ges tar vi oss ändå tillbaka upp till fjärde våningen. Efter ett tag blir det sättet att se livet så himla härligt.

På fjärde våningen finns enormt många möjligheter och förståelsen över att vi är medskapande bara växer och växer. Att röra sig inom den fjärde densiteten är ett enda stort äventyr. Enormt mycket finns här att utveckla och undersöka, medan vi fortfarande njuter av våra magiska kroppar och allt vad som hör dem till. Just nu är vi bara och krafsar på ytan, nyfiket undersökande vad detta nya innebär för oss. 

Den FEMTE VÅNINGEN undrar du kanske över. Ja, vad gäller femte densiteten så har man inte längre några kroppar, men den femte dimensionen innebär att vi på djupet börjar förstå att vi ÄR universum. Ju mer vi rör oss i den fjärde densiteten, desto fler stunder kan vi få där vi upplever den insikten i varenda fiber av vår kropp. Det kanske du redan upplevt. Men det är skillnaden mellan tredje och fjärde våningen som du ska fokusera på. 

»Känn vad du känner, men tänk inte det du tänker. «

(CIRKELN)

Att bara fokusera på olika våningar kan dock lätt göra oss självkritiska, och det leder aldrig till något gott. Att inse att man “ramlat ner” är inte en speciellt bejakande känsla. Men de olika våningarna är en bra bild, och därför ville jag presentera den för dig. Nu vill jag visa dig hur du på ett mjukt och kärleksfullt sätt kan arbeta med att nå en högre frekvens inom dig för att omfamna din förmåga att välja vad du vill uppleva.

BÖRJA MED ATT sträcka armen rakt framför dig. Gör sedan som trafikpolisen och sätt upp handen till ett stopptecken. Säg tydligt STOPP! Tänk dig sedan att du drar armen runt omkring dig, så att en cirkel bildas. Nu har du dragit en gräns ut mot det gamla. 

I mitten av cirkeln finns ditt vackra hjärta, din portal till alltet och till din själ. Det är förstås femte våningen och “Spat”. Inuti cirkeln finns stillheten, detta är din fjärde våning. Utanför cirkeln finns alla de tankar och övertygelser som jag beskrev ovan, som lever och existerar på tredje våningen. 

Ju mer tid du tillbringar inuti cirkeln, desto bättre mår du. Du kommer sakta men säkert komma djupare in i hjärtat och du kommer att märka att det är STOR skillnad på dina tankar och på det som hjärtat kommunicerar. 

Cirkeln finns alltid! Du behöver inte putta ut något från cirkeln, utan när du börjat tänka tankar som inte ger dig något annat än oro och tvivel- då är DU utanför din cirkel. Det är du som behöver ta dig tillbaka in i cirkeln. 

I cirkeln gör vi sådant som är bra för oss. Vi känner vad vi känner, men vi tänker inte de tankar som får oss att må dåligt. Du kan alltså sitta med en känsla och följa den ner till dess botten, utan att du hänger upp den på sådant som du tror den handlar om. Känslan är din gåva.

Här mediterar du, är närvarande, dansar, tolkar drömmar, är i naturen, samtalar med kloka vänner… Allt som får dig att känna STILLHET är sådant du upplever innanför cirkeln. En form av stillhet som alltså också finns i rörelse.

Stillheten är vad hjärtat behöver för att börja kommunicera klart och tydligt. Med små steg skapar du en trygghet inom dig som aldrig någonsin går att förlora. Det är sååå vackert! Jag kommer framöver i utbildningen påminna dig om var olika tankar och resonemang hör hemma. Innanför, eller utanför cirkeln. 

ALWAYS THINK POSITIVE

Det finns en staty i Malmö av skulptör Axel Ebbe som föreställer en ung flicka som sträcker sig upp mot solen, Solrosen heter den. Min dåvarande och för längesedan pojkvän och sedermera man sa alltid att statyn påminde om mig. Intressant nog så kopplade man nummer två också ihop mig med solrosor, och var den blomma han brukade köpa till mig. Vad deras tankar kring detta var, det vet jag inte, men jag älskar idén om solrosen som alltid väljer att vända sig mot ljuset.

Jag vill gärna vara en solros och använder ofta bilden inom mig, där jag ser mig själv vända mig mot ljuset oavsett vad som pågår. Solen är då den fjärde densiteten, och den femte dimensionens perspektiv. För mig är det ett sätt att hålla fokus på mitt hjärta. Att välja att tro på den bästa av utgångar. Det blir som en hävstång som tar mig till den plats jag vill vara, inuti min cirkel. Låna gärna idén och testa. 🌻

REFLEKTIONSFRÅGOR

1. Vad är dina tankar kring detta med dimensioner, densitet och frekvenser? Hur får det dig att må?

 

2. Ta fram ett papper och rita en liten cirkel i mitten. Runt omkring skriver du allt du vill lämna bakom dig, som du inte längre vill uppleva, tänka, känna. Ta din tid!

 

3. På ett nytt papper ritar du en stor cirkel, med ett hjärta i mitten. I cirkeln skriver du allt sådant som får dig att må bra. Som hjälper dig att stilla dig, och stanna med såväl känslor som inspiration och budskap som vill komma till dig. 

 

4. Fundera på hur det skulle kännas att börja använda CIRKELN som metod. 

 

0
    0
    Din varukorg
    Din Varukorg är tomTillbaka till Shopen